De ce e ilegal să ai un singur porcușor de Guineea în Elveția? Și de ce ar trebui să ne pese și nouă

porcușori de Guineea Sursa foto: Pixabay

Ai crede că poți ține un porcușor de guineea singur în cușcă, cu un morcov și un culcuș pufos, fără probleme? Ei bine, în Elveția, asta e ilegal. Da, ai citit bine — este împotriva legii să deții un singur porcușor de guineea. Iar motivul e unul surprinzător și profund în același timp, notează The Happy Broadcast.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

- articolul continuă mai jos -

Porcușorii de Guineea NU sunt făcuți să trăiască singuri

În sălbăticie, acești micuți trăiesc în grupuri de până la 10 membri. Sunt extrem de sociali, comunică între ei prin sunete haioase și limbaj corporal, iar izolarea îi poate afecta grav. De fapt, dacă rămân singuri, pot dezvolta anxietate, depresie și chiar probleme de sănătate fizică.

Ce spune legea în Elveția

Elveția este una dintre cele mai avansate țări din lume când vine vorba de protecția animalelor. Articolul 13 din Ordonanța pentru Protecția Animalelor prevede clar că animalele sociale trebuie să aibă contact permanent cu cel puțin un alt exemplar din aceeași specie. În caz contrar, stăpânul riscă amenzi serioase și chiar acuzații de abuz asupra animalelor.

De ce este considerat abuz

Pentru elvețieni, a ține un porcușor de guineea singur e ca și cum ai condamna un copil să trăiască izolat într-o cameră, fără contact uman. Și au perfectă dreptate: animalele au nevoie de companie, iar în cazul celor sociale, izolarea e o formă de suferință.

Ar trebui să ne pese și nouă

Deși în România nu există o lege similară, poate ar fi momentul să ne uităm mai atent la animăluțele noastre de companie. Poate că porcușorul tău de guineea, perușul din colivie sau peștișorul de acvariu nu sunt chiar atât de fericiți cum credem. Dacă o țară întreagă consideră că e abuz să ții un porcușor de guineea singur, poate că e timpul să ne punem întrebări.

Citește și:

VIDEO | Respect pentru Animale: Prima platformă națională care dă voce animalelor din România. Ce s-a decis în Parlament și ce urmează

Terapie fără programare, în timpul orelor de lucru – birourile pet-friendly sunt cu adevărat motivante

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OSZAR »