Peste 2.500 de câini și stăpânii lor s-au distrat la Woof Fest 2025, primul festival dedicat prietenilor cu blană (GALERIE FOTO)

Un cățel cu bască roșie Sursa foto: Pets&Cats

Parcul Circului din Capitală a fost, în weekend, raiul patrupezilor, la primul festival dedicat cățeilor și pisicilor– Woof Fest 2025.

Evenimentul, organizat sub numele simpatic „Festivalul lui Bobiță”, a adunat peste 2.500 de câini și stăpânii lor. Și pisicile au fost prezente, dar într-un număr mult mai mic.

Deși sâmbăta a venit cu ceva emoții și stropi de ploaie, duminică a fost o zi perfectă pentru sărit, alergat și dat din coadă!

Peste 2.500 de câini și stăpânii lor s-au distrat la Woof Fest 2025

Câini din toate rasele – și nu numai – au participat la demonstrații, au testat produse dedicate și au socializat în voie.

Evenimentul nu a fost doar despre joacă, ci și despre responsabilitate. Stăpânii au primit informații utile despre nutriția animalelor, dresaj, sterilizare și bunăstarea companionilor lor. Un loc aparte l-au avut câinii pregătiți pentru adopție – patru dintre ei și-au găsit familii chiar în cadrul festivalului.

Primarul Sectorului 1, George Tuță, a fost prezent la eveniment și a încurajat publicul să adopte animale din adăposturi: „Avem peste 600 de căței la Adăpostul Odăi, iar datoria noastră e să le oferim o nouă șansă. Adopția e un gest de responsabilitate și iubire.”

Interviu la dublu cu Anamaria Mureșan și Corneliu Borcea, organizatorii Woof Fest 2025 – Festivalul lui Bobiță

Reporter: Au fost două zile intense. Cum a fost per total?

Anamaria Mureșan: Duminică a fost o zi obositoare, dar, dacă a fost obositoare, înseamnă că am avut mult de muncă – ceea ce e foarte bine, pentru că am avut mulți oameni la festival. Am avut noroc și cu vremea. Deși în prima zi a fost puțin capricioasă și ne-a prins puțină ploaie, oamenii tot au venit și au rămas alături de noi. A fost minunat!

Reporter: Vă gândiți deja la ediția a doua?

Corneliu Borcea: Da, am pus deja bazele celei de-a doua ediții. Suntem în discuții avansate cu primăriile de sector, care își doresc ca următoarea ediție a Festivalului lui Bobiță să aibă loc pe teritoriul lor. Ne dorim colaborări cât mai bune cu toate asociațiile din București și Ilfov, ca să îi sprijinim în mod egal și să oferim o șansă reală cățeilor fără stăpân să-și găsească o familie. Și pisicuțelor – am avut și pisici pregătite pentru adopție și, sincer, am avut succes și cu ele! De ce să nu ne gândim deja și la ediția a treia, a patra? Nu vrem să ne oprim aici.

Reporter: Cu ce rămâneți după aceste două zile? Ce vi s-a părut cel mai frumos?

Anamaria Mureșan: Cel mai frumos a fost că oamenii au înțeles mesajul nostru. Am avut parte de un public care a înțeles importanța educației și respectului față de animale. Unii au venit încă din primele ore întrebând direct de adopții – ceea ce ne-a arătat că, pe lângă componenta de distracție, mesajul nostru social a ajuns unde trebuie. Asta ne face să simțim că ne-am îndeplinit misiunea.

Reporter: A fost ceva ce nu v-a plăcut?

Corneliu Borcea: Nu sunt multe lucruri care să nu ne fi plăcut. Dacă ceva nu a mers perfect, e vina noastră – suntem la început și mai avem de învățat. Dar publicul a fost minunat, a înțeles din prima mesajul nostru, ce tip de eveniment organizăm și cum ne dorim să se comporte oamenii în cadrul lui. Așa că rămânem cu lecții, nu cu nemulțumiri.

Reporter: Câte săptămâni v-ați bătut capul, având în vedere că inițial voiați să organizați evenimentul în Parcul Tineretului, dar ați ajuns în Parcul Circului?

Anamaria Mureșan: Ideea o aveam încă de anul trecut, dar cum avizele pentru evenimente se eliberează în anul în curs, am așteptat până în ianuarie. Până spre sfârșitul lui martie am fost convinși că evenimentul va avea loc în Parcul Tineretului. Din păcate, din cauza unor factori care nu au depins nici de noi, nici de festival și nici de cățeluși, a trebuit să ne reorientăm. Mutarea în Parcul Circului a însemnat o reorganizare completă, care a durat cam trei săptămâni, dacă nu mă înșel.

Reporter: A fost complicată mutarea?

Corneliu Borcea: Nu, organizarea s-a făcut foarte simplu, pentru că am găsit autorități locale dispuse să ne ajute. Au înțeles ce vrem să facem — că nu este un business, ci mai degrabă o operă socială. Un proiect educativ, mai exact. Au înțeles dorința noastră de a ajuta, de a face câte un pas către bine, către foarte bine, către mai bine. Ne-a impresionat mult relația cu autoritățile — sincer, nu ne așteptam. Recunosc că am plecat cu unele prejudecăți, dar am încheiat prima ediție cu prietenii noi și multă încredere.

Reporter: Câți cățeluși și câte pisicuțe v-au trecut pragul?

Anamaria Mureșan: Am avut pisicuțe doar pentru adopție, desigur, pentru că e greu să aduci pisici și câini la același festival. Am avut 9 pisicuțe de la una dintre asociațiile cu care am colaborat și am reușit să dăm spre adopție 3 dintre ele.
Cățeluși am avut din partea celor de la ASPA și de la Protecția Animalelor Sector 1. Cei de la ASPA au venit cu 22 de cățeluși și au reușit să dea spre adopție 4. Asta înseamnă că 4 căței și-au găsit o casă. În ceea ce privește cățelușii invitați de public, cred că am avut în total în jur de 2.500 de căței, poate chiar mai mulți.

Corneliu Borcea: Cu siguranță! Doar sâmbătă, chiar și pe ploaie, au venit aproximativ 500 de cățeluși, din rase extrem de diverse. Nici nu știam că există atâtea rase! Iar duminică am pierdut numărătoarea…

Anamaria Mureșan: Ne-a bucurat mult și faptul că nu au fost doar câini de rasă, ci și foarte mulți căței de rasă comună. Asta cred că a făcut diferența între un concurs de frumusețe sau o expoziție de rase și festivalul Woof Fest. E exact ceea ce ne-am dorit: un festival pentru toți cățeii, fără etichete.

Reporter: Apropo de educație, câte paneluri ați avut și ce s-a discutat, practic?

Corneliu Borcea: Am vorbit mult despre componenta socială – despre implicarea oamenilor în procesul de adopție, în îngrijirea responsabilă a animalelor și în susținerea sterilizării. Ne-am axat pe conștientizarea unor comportamente care pot schimba în bine comunitățile.

Anamaria Mureșan: Am avut și sesiuni dedicate tehnicilor de dresaj, susținute de instructori autorizați. Unul dintre ei a lucrat cu câinii Jandarmeriei și ai Salvamontului – un profesionist cu experiență. De asemenea, Tudor Ionescu a vorbit despre violența asupra animalelor și despre cât de importantă este conștientizarea acestei probleme. Suntem în 2025 și nu ar trebui să mai existe astfel de cazuri în societate. Am discutat despre sterilizare, despre responsabilitatea adopției și despre nevoia de a trata animalele cu respect și empatie.

Corneliu Borcea: În ceea ce privește sănătatea animalelor, nu am promovat un brand anume, ci am promovat ideea de calitate a vieții pentru animale. Am pus accent pe importanța alegerii corecte a medicului veterinar, a magazinului din care cumpărăm hrana, a brandului pe care îl alegem, dar și pe conștientizarea nevoilor cățelușilor — care nu se pot exprima la fel de clar ca un om. Au fost foarte multe aspecte importante pe care le-am atins în cadrul festivalului.

Reporter: Câți parteneri comerciali sau câte firme au fost implicate în festival?

Anamaria Mureșan: Mai puțini decât ne-am așteptat, să fiu sinceră. Am avut trei sponsori, iar restul au fost parteneri. Printre sponsori s-au numărat un reseller de hrană pentru animăluțe, un producător din zona de hrană premium și super premium, și o firmă de merchandising — cu jucării și produse handmade, toate cu tematică canină.

Am avut și susținerea celor de la Farmacia Tei, care ne-au sponsorizat cu goodie bag-uri pentru cățelușii adoptați. Ne-a bucurat implicarea tuturor partenerilor – pentru animăluțele adoptate am reușit să pregătim pachețele frumoase, ca să aibă un început bun în noile lor familii.

Din zona de food, partenerii au fost receptivi și s-au adaptat minunat conceptului nostru. La barul cu băuturi pentru oameni am avut și bere pentru căței, la cafea — varianta de “papuccino”, plus înghețată și burgeri speciali pentru câini.

Și nu în ultimul rând, un mare mulțumesc partenerilor noștri de la DOG SPA, care au oferit spălări gratuite pentru toți cățelușii participanți la festival.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: Pets&Cats

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OSZAR »