Vrei un cuplu de papagali? Ce trebuie să știi înainte de a aduce în casă un mascul și o femelă

papagali, animale sursa foto: Unsplash/ Mateusz D

Papagalii sunt păsări inteligente și foarte sociabile, drept urmare, mulți proprietari aleg să țină un cuplu în loc de un singur exemplar. Totuși, două păsări înseamnă și dublă responsabilitate, potrivit PetMD.

Există câteva aspecte la care este important să fim atenți înainte de a aduce în aceeași colivie două păsări de companie.

1. Nu orice pereche este compatibilă

Chiar dacă, de exemplu, ai un mascul și o femelă din aceeași specie, nu există garanția că se vor înțelege. Papagalii au personalități și pot deveni agresivi unul cu celălalt dacă nu sunt introduși treptat.

Ține-i în cuști separate la început, una lângă alta. Observă-le comportamentul. Dacă sunt curioși și vocalizează blând, poți trece la pasul următor.

2. Pregătește-te pentru posibili pui

Un cuplu format dintr-un mascul și o femelă poate ajunge să se reproducă. Dacă nu vrei pui, nu le oferi materiale de cuibărit și consultă un veterinar pentru soluții. Dacă vrei să crești pui, pregătește-te: ai nevoie de cuib special, condiții optime de temperatură, o dietă specială și multă atenție.

3. Comunicarea e cheia

Un cuplu fericit comunică mult: se curăță reciproc, ciripesc în duet, dorm unul aproape de celălalt. Dacă observi țipete, mișcări agresive sau ciupituri, ar trebui să îi separi.

4. Ai grijă la gelozie!

Papagalii pot deveni posesivi și geloși, chiar și pe tine. Dacă interacționezi mai mult cu unul dintre ei, celălalt se poate simți ignorat. Cu alte cuvinte, este bine să acorzi atenție echitabilă ambilor papagali.

5. Spațiul și igiena contează

O cușcă comună pentru un cuplu de papagali trebuie să fie mult mai mare decât una pentru un singur exemplar. Recomandat este ca aceasta să permită zbor scurt și să conțină mai multe bețe, jucării, vase de apă și hrană. De asemenea, colivia ar trebui curățată zilnic.

6. Dieta trebuie adaptată

Un cuplu consumă mai multă hrană, dar și are nevoi nutriționale ridicate, mai ales dacă femela depune ouă. Oferă-le mâncare de calitate, legume (morcovi, broccoli, ardei), fructe (mere, fructe de pădure, banane), dar evită alimentele toxice: avocado, ciocolată, alcool.

7. Nu uita de vizita la veterinar

Papagalii pot ascunde simptomele de boală. Înainte de a-i aduce acasă, mergi cu ei la un veterinar pentru o verificare completă. Ideal, fă controale regulate, mai ales dacă apar comportamente neobișnuite.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Unsplash/ Mateusz D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OSZAR »